• Vraag of advies nodig?
 • Bel ons:  0681714060 of0618663831
 •  info@partyverhuurtwente.nl
 • Hoe bouw je een opblaasfiguur weer netjes af?

  Kevin
  woensdag 28 februari 2024

  In onze vorige blog hebben we het gehad over het opzetten van een opblaasbare Abraham of Sarah pop. Maar uiteraard hoort het opruimen van deze opblaasbare pop hier ook bij. Daarom gaan we vandaag uitwerken wat de beste manier is om een opblaaspop weer netjes op te ruimen. Mochten er na het lezen van deze blog nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

  Opblaasfiguur afbreken

  In onze vorige blog hebben we het gehad over het opzetten van een opblaasbare Abraham of Sarah pop. Maar uiteraard hoort het opruimen van deze opblaasbare pop hier ook bij. Daarom gaan we vandaag uitwerken wat de beste manier is om een opblaaspop weer netjes op te ruimen. Mochten er na het lezen van deze blog nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

  Het feestje is voorbij, je hebt de jarige verrast met een ludiek opblaasfiguur en je gaat de pop weer opruimen. Maar wat is nou de beste manier en waar moet je allemaal op letten? Daar geven wij vandaag antwoord op.

  Voordat je de pop gaat opruimen zijn er vooraf een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Zorg er bij het afbreken voor dat het opblaasfiguur schoon en droog is, voordat deze de transporttas in gaat. Als de pop namelijk lang en nat in de tas zit kan dit gaan schimmelen en kan deze niet meer gebruikt worden. Daarnaast is het handig om de pop met 2 personen af te breken, op die manier kun je alle taken goed verdelen en is alles ook zo opgeruimd.

  Alvorens het afbreken kijk je eerst goed naar de omgeving van het opblaasfiguur. Zijn er geen scherpe voorwerpen die de pop kunnen beschadigen? Zo ja, misschien was dit dan ook niet de beste plek om de pop neer te zetten ;). Daarna kan één persoon de pop vasthouden en de andere persoon kan alle haringen uit de grond halen. Berg deze direct op in de meegeleverde haringtas, zodat deze niet kwijtgeraakt kunnen worden. Nadat alle scheerlijnen losgekoppeld zijn haal je eventuele knopen uit het touw. Te scheerlijnen kun je aan het opblaasfiguur laten zitten, dit scheelt voor de volgende huurder. Daarna kan de rits van de pop geopend worden en de blower uitgezet worden. Begeleid het opblaasfiguur naar beneden en maak deze los van de blower. Haal vervolgens de banner los van het opblaasfiguur en berg deze op in de transporttas. Rol vervolgens de pop netjes op (buitenste kanten naar binnen vouwen en oprollen) en berg deze op in de tas. Tel en controleer of alle materialen compleet zijn. Alles compleet? Dan kunnen alle gehuurde materialen geretourneerd worden naar de verhuurder.

  Stappenplan opblaasbare Abraham of Sarah pop afbreken

  Omdat bovenstaande tekst redelijk uitgebreid is, zullen we hier een kort en bondig stappenplan neerzetten die je kan volgen om de pop op een veilig manier weer af te breken.

  Aandachtspunten voor het afbreken van de pop

  Zorg dat het opblaasfiguur schoon en droog is bij het afbreken. Het afbreken kun je het beste met 2 personen doen. Let hierbij goed op de omgeving voor scherpe voorwerpen en vergeet niet alle gehuurde materialen te retourneren (haringen, banner, blower, instructiekaart etc.). Vervoer de blower niet in de transporttas, deze is gevoelig voor schade en kan daarnaast ook schade aan de pop aanbrengen.

  Stap 1

  De eerste persoon houdt het opblaasfiguur vast, zodat de tweede persoon de haringen uit de grond kan halen. Berg deze haringen direct op in de meegeleverde haringtas.

  Stap 2

  Open vervolgens de rits aan de onderzijde van de pop en zet de blower uit (er zit een knopje aan de zijkant van elke blower).

  Stap 3

  Begeleid de pop naar beneden. Let hierbij op scherpe voorwerpen, obstakels of eventuele dakgoot.

  Stap 4

  Maak de luchtslang van het opblaasfiguur los van de blower.

  Stap 5

  Maak de banner aan de voorzijde van de pop los en berg deze op in de transporttas.

  Stap 6

  Verwijder eventuele knopen in de scheerlijnen. De scheerlijnen mogen aan de pop blijven zitten.

  Stap 7

  Leg het opblaasfiguur op de rug neer (schone ondergrond) en rol het opblaasfiguur op (buitenste kanten naar binnen vouwen). Berg deze vervolgens op in de transporttas.

  Stap 8

  Controleer of alle gehuurde materialen compleet zijn. Klaar om de pop weer in te leveren voor de volgende huurder!

  Opblaaspop huren en laten bezorgen

  Na het lezen van deze blog zou je wellicht denken, zo moeilijk is dit toch niet? Nee klopt, maar toch gaat het nog wel is mis. Het is dus wel degelijk belangrijk om bovenstaande punten mee te nemen bij het afbreken van een opblaasfiguur. Zo borg je de veiligheid voor jezelf en anderen en is de kans op schade nihil. Mochten er na aanleiding van deze instructies nog vragen zijn. Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

  Heb je binnenkort weer een leuk en uniek opblaasfiguur nodig?  Wij beschikken over een leuk en uitgebreid assortiment opblaasfiguren. Neem snel een kijkje op onze assortimentspagina en reserveer uw favoriete pop voor het volgende feestje! Liever geen werk met het opbouwen en afbreken van een opblaasfiguur? Geen probleem, Party Verhuur Twente heeft een GRATIS opzet- en afbreekservice bij het bezorgen van uw opblaasfiguur. Bekijk alle voordelen in onze vorige blog en bestel direct!

  Over de auteur

  Deze blog is geschreven door Kevin van Party Verhuur Twente. Party Verhuur Twente is een verhuurbedrijf in opblaasfiguren, geboorteborden, skytubes & tenten. Party Verhuur Twente is opgericht in augustus 2022 en is gegroeid van 7 opblaasfiguren naar 17 opblaasfiguren. Daarnaast is het assortiment geboorteborden gegroeid naar meer dan 50+ borden!

  Meer blogs


  0 reacties

  Hulp nodig?